Katmere süt yerine yoğurt konur mu?
Süt ve yoğurt farklı yağ ve su oranlarına sahiptir. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt birbirinin yerini almaz ve süt kullanılan tariflerde yoğurt birbirinin yerini almaz ve aynı işlevi görmez.
Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?
Normalde su kullanılırdı, sütle yaptım ve az maya kullandım. Bu daha yumuşak olmasını sağladı. Ve katmeri pişirme sırasında yağlamadım, sadece pişirdikten sonra yağlamadım. Bu daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağladı.
Katmerin hamuruna ne girer?
Antep Katmeri hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su ve 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılıp yoğrulur. 160-180 gram hamur bezeleri hazırlanır ve hamurun üst kısmı pişerken koku vermeyen bitkisel yağ ile yağlanarak buzdolabında 8-10 saat bekletilir.
Katmer mayalı mı olur mayasız mı?
Katmer, Anadolu’nun geleneksel hamur işlerinden biridir. Katmer, arasına peynir, reçel veya tereyağı konularak yenen ve ağızda dağılan bir hamur işidir. Sıcak olarak kahvaltıda, sahurda veya çay saatinde yenir. Katmer yapmak için hamurun mayalanması gerekir.
Hamura süt mü yoğurt mu?
Genellikle oda sıcaklığında süt tercih edilir. Sütle yapılan donut hamuru daha hafif ve yumuşak bir kıvama sahip olabilir. Yoğurt, donut hamuruna yoğunluk ve hafif ekşi bir tat katar. Yoğurt, hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, böylece hamur daha çabuk hazır olur.
1 su bardağı süt yerine ne kadar yoğurt konulur?
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız, bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.
Katmer hamuruna süt konur mu?
Derin bir kapta süt, tuz ve mayayı karıştırarak başlayın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru iki parçaya bölün.
Katmere kabartma tozu konur mu?
Bir kaseye ılık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu koyun. Yavaş yavaş un ekleyerek hafif yapışkan bir hamur elde edin.
Katmer hamuruna sirke konur mu?
Hamuru için: 2,5 su bardağı ılık su (su da olur ama elinizde varsa 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz) 2 tatlı kaşığı tuz. 1 tatlı kaşığı sirke.
Katmer hamuru akşamdan yapılır mı?
Aynı gün yapmak isterseniz en az 35 dakika veya 1 saat beklemeniz yeterli (böylece yağ donar). Maya hamuru olmadığı için bir gün önceden yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Buzdolabında dinlenen bezeyi hafifçe unlayın ve pasta tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Katmer hamuruna yumurta konur mu?
Suyu ve sütü ısıtalım ve yoğurma kabımıza koyalım. Asla sıcağa yakın olmasın. Maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Birkaç dakika bekleyip yumurtayı ekleyelim.
Katmer hangi yöreye ait?
Katmer, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle Gaziantep ve çevresinde tatlı bir yiyecektir ve fıstıktan yapılır. Ege bölgesinde tuzlu bir hamur işidir ve genellikle tahinle yapılır.
Katmer hamuru dolapta bekler mi?
Açtığımız hamuru düz bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. Ertesi gün buzdolabından çıkarıp oklava ile un serpip açıp orta ateşte ısıtılmış teflon tavada sık sık iki tarafını çevirerek pişiriyoruz. Katmerimiz servise hazır. Afiyet olsun :).
Katmer hangi yağ ile yapılır?
Yağ; 15-20 gr normal yağ kullanılır. %99 sade tereyağı.
Pide hamuru mayalı mı olur mayasız mı?
Pide hamurunda tuz, şeker, un, ılık su, ılık süt, yağ ve maya kullanılır. Pide hamurunda kullanılan mayayı, ılık suyu ve ılık sütü doğru bir şekilde birleştirmek önemlidir. Kuru veya yaş maya kullanımı hamurun tadını ve şeklini doğrudan etkiler.
Katmer hamuruna süt konur mu?
Derin bir kapta süt, tuz ve mayayı karıştırarak başlayın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru iki parçaya bölün.
Poğaçaya süt yerine yoğurt konur mu?
Hamur işlerinize süt yerine yoğurt ekleyerek yumuşak hamur işleri elde edebilirsiniz.
Börekte süt yerine yoğurt olur mu?
Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. – Hamurların arasına sos olarak kullanabileceğiniz bir diğer malzeme ise karbonattır. Ancak bunu hamurun üzerine eşit bir şekilde yaymanız önemli bir detaydır. – Hamurların arasına koyduğunuz yağ ve süt sosunu hamurun kurumaması için en son hamura sürün.
Süt yerine ne kullanılabilir?
Öncelikle inek sütünü sevmeyen ve vegan olmayan biri için yoğurt, ayran, peynir, kefir gibi diğer süt ürünleri ilk alternatif olarak önerilebilir.