1 dönüm mısır ne kadar su ister?
Sebzelerin mevsimsel su gereksinimlerinin yaklaşık değerleriÜrün adıSu gereksinimi (mm / toplam büyüme süresi)Pamuk700–1300 mmYer fıstığı500–700 mmMısır500–800 mmSoya fasulyesi450–700 mm5 satır daha 7 Kasım 2022
1 dönüm kaç ton su ile sulanır?
Örneğin, 12 L/s veya 43,2 m3/saat. Dondan son don tarihine kadar geçen süredir. Kilogram (litre) olarak ifade edilen sudur. 67 kg, m2 alan başına 67 mm ve dekar başına 67 mm su verir.
Mısır ne kadar sulanir?
Mısır, gelişme dönemi boyunca yıla bağlı olarak üç ila dört kez sulanır, su tüketimi 569 ila 670 mm arasında değişir ve sulama suyu ihtiyacı 358 ila 437 mm arasında değişir. Mısırın gelişme dönemi boyunca su tüketimi 637 mm, sulama suyu ihtiyacı 386 mm ve ortalama günlük su tüketimi 4 mm’dir.
1 dönüm araziden kaç ton mısır çıkar?
Elde edilen verimler ülkeye ve yetiştirilen çeşide göre değişmektedir. Ortalama dekar başına 50-60 kg civarında tane verimi olan ülkelerin yanı sıra, dekar başına 1 ton ve üzeri verim elde edilebilen ülkeler de bulunmaktadır.
1 dönüm mısıra kaç ton su gider?
Sulama yapılan bir ürün kurak mevsimde hektar başına 5 ila 7 ton suya ihtiyaç duyarken, toplam miktar tüm büyüme mevsimi boyunca hektar başına 6 ila 9 ton arasında değişir. Sulama sistemi aracılığıyla bitkilere verilen su miktarı aşağıdaki faktörlere bağlıdır: Toprak türü (toprağın su depolama kapasitesi, toprak nem içeriği)
Sulama suyu ihtiyacı nasıl hesaplanır?
Sulama modülü, sulanacak parsel veya sulama alanı için birim alandan gereken sulama suyu (debi) miktarını ifade eder ve aşağıdaki denklem kullanılarak hesaplanır: q = 10 dt / (3.
Mısır çok su ister mi?
Birçok tarım ürünü gibi mısır da su ihtiyacını doğal olarak karşılayamadığı için ek sulama gerektirir. Mısır, sıcak iklimlerde yetişen ve suyu seven bir üründür. Mısır yeterli su almazsa önemli verim kayıpları yaşayabilir.
1 metrekare kaç ton su alır?
1 metreküp suyun 1000 litreye eşit olduğunu varsayarsak, 1 metreküp su 1 tona eşittir. Ancak, maksimum yoğunluk 3,98 ve hava basıncı 101,325 kPa olmalıdır.
Mısır’a kaç saat su verilir?
Mısır bitkisi su ihtiyacına bağlı olarak yaklaşık 2 günde bir sulanmalı, en fazla 7-8 günde bir sulama yapılmalıdır. Ancak hava şartları, toprak yapısı ve su temin kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak sulama programı ayarlanabilir.
1 dönüm mısıra ne kadar gübre atılır?
Gübreleme; Mısır yetiştirilen toprağın organik madde içeriği iyi olmalıdır. Dikimden sonra dekara 50 kg. 15-15-15 kompleks gübre verilmelidir. İlk çapa ile dekara 20 kg. Üre verilmelidir. Mısırın potasyumlu gübrelerle gübrelenmesine gerek yoktur.
Mısır neyi sever?
Mısır bitkisi toprak gereksinimleri açısından seçici bir bitkidir. Mısır, yüksek su tablası ve zayıf drenaja sahip toprakları sevmez. Mısır yetiştirmek için en uygun topraklar, organik madde ve bitki besinleri açısından zengin, sıcak, tınlı, iyi drene edilmiş ve iyi havalandırılmış topraklardır.
Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?
Yüksek mısır verimi için bir diğer ipucu da taban gübresi kullanmaktır. Ekilecek toprak verimli olsa bile gübreleme aşaması atlanmamalıdır. En sağlıklı yöntemlerden biri taban gübresini şeritler halinde bitkinin kök bölgelerine uygulamaktır.
Mısırın tonu kaç lira 2024?
Yabancı piyasa kapanışları (15.11.)
1 ton silaj kaç para 2024?
Kayseri Şeker, 2024 yılı “mısır silajı” alım fiyatını 1.650 TL/TON olarak belirledi. 2. geçen yıl.
Dönüme ne kadar mısır gider?
Dekara 8.000-10.000 adet bitki iyi verim için uygun ekim yapıldığını gösterir. Tohumun 5-6 cm. derinliğe düşmesi yeterlidir. Silajlık mısır için dekara ekilmesi gereken tohum miktarı tane büyüklüğüne ve çeşidine bağlı olarak 4-6 kg.’dır.
Mısır en çok ne zaman su ister?
Mısır bitkisinin suya ihtiyaç duyduğu en kritik dönem, tepe ve koçanların oluştuğu dönemdir. Bu dönemde olası su stresi, verimlilikte önemli bir düşüşe yol açar. Fizyolojik olgunluktan önce, tane ağırlığının %75’ine ulaşmışken, tanedeki süt çizgisi ½ veya hemen altındadır.
Mısır sulama kaç günde bir sulanır?
Mısır bitkisi su ihtiyacına bağlı olarak yaklaşık 2 günde bir sulanmalı, en fazla 7-8 günde bir sulama yapılmalıdır. Ancak hava şartları, toprak yapısı ve su temin kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak sulama programı ayarlanabilir.
1 dönüm buğday ne kadar su ister?
Çiftçiler üretimden para kazanmıyor. Bilinçli sulama ile para kazanmak için buğdayda en az 700 kg/gün, mısırda 2 ton/dekar, ayçiçeğinde 600 kg/dekar ve pancarda 9 ton/dekar verim olması gerekiyor. Bu değerler aşılabilir. Türkiye’de tarımın verimini sınırlayan faktör su ve sulamadır.
Mısır verimi nasıl artırılır?
Mısır verimi, üretken bir yeşil yaprak örtüsü oluşturmak ve sürdürmek için doğru sayıda bitki yerleştirerek ve ardından başak başına çekirdek sayısını ve her çekirdeğin ağırlığını maksimize ederek artırılır. Üretken bir yeşil yaprak örtüsünü koruyun ve ardından başak başına çekirdek sayısını ve her çekirdeğin ağırlığını maksimize ederek artırın.