İçeriğe geç

Zefir Isminin Anlamı Nedir

Zefir ismi ne demek?

Osmanlı Türkçesi [1] Nefes verme eylemi.

Zafir anlamı nedir?

Kız ve erkek çocukları için en güzel isimleri arayışına devam eden anne baba adayları, Zafir isminin anlamını öğrendikten sonra son kararlarını veriyorlar. Zafir isminin anlamı şu şekildedir: Muzaffer, galip.

Züfer isminin anlamı nedir?

Zufer kelimesi yiğit, kahraman anlamına gelir. Aynı zamanda İmam Zufer olarak bilinen ve mezhepte müçtehit mertebesine ulaşmış İmam Azam’ın talebelerindendir.

Arfa isminin anlamı nedir?

Cennet ile cehennem arasında kalan yer, tepe, âdet, usul, İslami inanca göre cennet ile cehennem arasında kalan yer.

Zefir rusça ne demek?

Zefir (Rusça: зефи́р), şeker, yumurta akı, meyve ve dut/elma püresinin karıştırılması ve ardından pektin, karagin, agar veya jelatin gibi malzemelerin eklenmesiyle yapılan bir tür yumuşak şekerlemedir.

Zephyr ne renktir?

“Zephyr” teriminin Türkçe-İngilizce Sözlükteki anlamları: 33 sonuçKategoriTürkçe21Tekstilçok hafif, yumuşak ve ince (iplik, kumaş)Boyama22Boyamapembe-gri renkDenizcilik51 satır daha

Zafir hangi dilde?

Zafer (Arapça ظفر kökünden) veya aynı anlamda zafer ve galibiyet, (İngilizce: Victory, Latince Victoria kökünden.)

Firuz ismi ne anlama gelir?

Firuz ismi Farsça kökenli bir isimdir. “Pîrûz” kelimesi Farsçada “galip, muzaffer” anlamına gelir. Ayrıca turkuazla da ilişkilendirilir. Bu değerli taşın şans ve başarı getirdiği düşünülür.

Firaz ismi ne anlama gelir?

(ﻓﺮﺍﺯ) i. (Farsça ferāz > firāz) meyletme, yükseklik, yükseliş: “Firâz ü niib: iniş, alçalma, pürüzlülük.” Kalemin yazısından memnun olan kimdir tahmin ettim / Harekete geçmeye hazır çok insan var (Nâbî). Sina’nın tepesine çıkmak / Oradan düşüp ölmek istiyorum (Ahmet Hâşim).

Zeyn ismi ne anlama gelir?

Arapçada “Zeyn” kelimesi “süs” veya “güzellik” anlamına gelirken, “el” eki “ait olan” veya “ilgili” anlamına gelir. Dolayısıyla “Zeynel” kelimesi genellikle “güzelliğe ait olan” veya “güzellikle ilgili” anlamına gelir.

Zümra ne anlama gelir?

Zümra ismi tam anlamıyla güzel, iyi, ahlaklı, cesur, yiğit, zeki ve bilgili kadın anlamına gelir. Zümra isminin sözlük anlamları arasında güzel, iyi, ahlaklı, cesur ve yiğit yer alır.

Zeytun ismi ne anlama gelir?

Zeytun, Arapçadan gelen Quanzhou şehrinin eski adıdır. Zeytin (Bir bitki adı)

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Afra Kürt ismi mi?

Afra ismi dilimize Arapçadan zamanla girmiş bir isimdir. Kızlar için tercih edilen bu ismin birden fazla anlamı vardır.

Aden anlamı ne?

Arapça kökenli bir isimdir. Cennet bahçesi anlamına gelir…

Zaher ne ismi?

“Zahir” ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “parlak”, “çarpıcı” ve “açıkça görülebilir” anlamına gelir. Aynı zamanda, İslam tasavvufunda Zahir, içsel gerçekliği veya manevi anlamı ifade eden “Batın” teriminin aksine, bir şeyin dışsal görünümünü veya dışsal tezahürünü ifade etmek için kullanılır.

Zeyn ismi ne anlama gelir?

Arapçada “Zeyn” kelimesi “süs” veya “güzellik” anlamına gelirken, “el” eki “ait olan” veya “ilgili” anlamına gelir. Dolayısıyla “Zeynel” kelimesi genellikle “güzelliğe ait olan” veya “güzellikle ilgili” anlamına gelir.

Sefir ne demek?

“Büyükelçi” kelimesi Arapça kökenlidir ve “haberci, temsilci” anlamına gelir. Türkçede “büyükelçi” terimi, bir ülkeyi başka bir ülkede resmen temsil eden diplomatik bir görevliyi ifade eder. Büyükelçiler ülkeler arasındaki ilişkileri sürdürür, anlaşmalar yapar ve diğer diplomatik işlevleri yerine getirir.

Zer ismi ne anlama gelir?

Zer, Farsça kökenli bir kelime olup dilimize Farsçadan girmiştir. Farsçadan Türkçeye çevrilen Zer kelimesi dilimizde altın anlamına gelir ve bu anlamda doğru kullanılan bir kelimedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir