İçeriğe geç

4 meslek grubu nedir

4 Meslek Grubu Nedir?

Meslek grupları, işverenler ve iş arayanlar için her iki tarafın da kolaylıkla karşılaştırmasını ve anlamasını sağlayan bir sistemdir. İşverenlerin, iş arayanlarının özelliklerini, yeteneklerini ve becerilerini daha iyi anlamalarını sağlar. Bu nedenle, işverenler meslek gruplarına bakarak, aradıkları iş arayanlarını daha kolay bulurlar.

Ülkemizde 4 meslek grubu kullanılmaktadır. Bu meslek grupları şunlardır:

Nitelikli İşler

Nitelikli İşler; üst düzey yönetici, mühendis, müdür, doktor, avukat, muhasebeci gibi çok düzeyde eğitim gerektiren, nitelikli kariyerleri kapsar.

Teknik İşler

Teknik İşler; uzman teknisyenler, kalibrasyon teknisyenleri, elektrikçiler, makine teknisyenleri, özel bakım teknisyenleri gibi, teknik beceri ve eğitim gerektiren işleri içerir.

Görevler

Görevler; kasiyerler, güvenlik görevlileri, satış temsilcileri, temizlik personeli, sekreterler, garsonlar gibi, daha düşük seviyede eğitim gerektiren, işleri kapsar.

Kolay İşler

Kolay İşler; sürücüler, bahçıvanlar, korumalar, temizlikçiler, taşıyıcılar gibi, düşük seviyede eğitime gerek duymayan işleri kapsar.

İşverenler, meslek gruplarını kullanarak, iş arayanlarının yeteneklerini ve becerilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olurlar. Aynı zamanda, iş arayanlarının aradıkları işe uygun olup olmadıklarını da kolayca anlamalarını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir